De meerwaarde van een assessment in recruitment

Het selecteren van de juiste kandidaat is een vak apart. Vaak start het recruitmentproces met het helder formuleren van taken, doelstellingen, mee te brengen ervaring en een paar competenties. Komt het echter op het sollicitatiegesprek aan, dan speelt gevoel een grote rol! En dat is veel lastiger meetbaar dan de wensen in een vacaturetekst. Hoe kan je dit gevoel objectief maken? En zorgen dat je als opdrachtgever op de juiste, meest volledige wijze een keuze wordt gemaakt?

 

Het inzetten van een assessment geeft antwoord op deze vragen. Het geeft een schat aan informatie om vervolgens een goed gefundeerde keuze te maken en de vacature met succes in te vullen. Hieronder een uiteenzetting van de assessments die ingezet worden bij Draiv Recruitment

 DISC

De DISC/ PPA van Thomas International wordt sinds 1950 ingezet in inmiddels meer dan 60 landen en is erkend door de British Psychological Society (BPS). Dit assessment geeft inzicht in kwaliteiten, communicatie en ontwikkelingsmogelijkheden van de kandidaat. De DISC beantwoordt vragen als:

  • Wat zijn je sterke punten en wat gaat je minder goed af?
  • Hoe communiceer je? 
  • Wat drijft je?
  • Welk gedrag zien we in ontspanning en onder druk?

 

Het assessment wordt in 10 minuten, online ingevuld. Het persoonlijke rapport wordt zorgvuldig besproken met de kandidaat: face2face, telefonisch of online. Bij akkoord van de kandidaat, wordt het rapport naar de opdrachtgever gestuurd.

TEIQue

De TEIQue is een online assessment wat Emotionele Intelligentie meet. Het is een wetenschappelijk onderbouwd instrument, betrouwbaar en valide. Waardevol wanneer in functies interactie met anderen en relaties belangrijk zijn. Of juist een emotionele afstand belangrijk is. Denk aan leidinggevende functies of voor functies bij Customer Services, Sales of Planning. Of in bijvoorbeeld de zorg, bij zakelijke dienstverlening of bij een commercieel bedrijf.

Het assessment meet op 15 punten hoe de (inter)actie werkt op het vlak van emoties. Denk aan:

  • Welzijn: zoals optimisme en eigenwaarde
  • Zelfbeheersing: zoals stressbeheersing en impulsbeheersing
  • Emotionaliteit: zoals empathie en emotionele expressie
  • Sociabiliteit: emotiemanagement en assertiviteit
  • Aanpassingsvermogen en zelfmotivatie

Het duurt 20 minuten om online in te vullen. Het uitgebreide rapport kan face2face, telefonisch en online worden besproken met de kandidaat. Bij goedkeuring van het rapport, wordt deze naar de opdrachtgever verstuurd.