Recruitment in de zomer

In de zomer ga je toch niet op zoek naar nieuw personeel?

Recruitment in de zomer zou volgens sommigen echt een vergissing van de bovenste plank zijn: ” Vrouwen bloot, handel dood”, zeg maar.

 

Afgelopen week verwelkomde ik drie nieuwe opdrachtgevers en ik verzekerde hen alle drie: “Juist in de zomer moet je me inschakelen”. Dat zei ik op basis van parate kennis en niet even om de opdrachten te scoren. Hoe gaaf is het als ik later in de week deze keiharde data langs zie komen van m’n tech-partner LinkedIn:

Recruitment in de zomer

Talent beslist in de zomer

Jawel, het gebeurt op een luchtbedje op de Middellandse Zee of met een Roseetje  in de achtertuin. De door jou begeerde nieuwe medewerker beslist in de zomer over de te zetten stap naar een nieuwe werkkring.

Hoe fijn is het dan als er iemand voor jou actief is in recruitment?

Talent verhuist in september

De keiharde data van LinkedIn liegen niet. Jouw nieuwe medewerker pakt in september z’n spullen bij elkaar en maakt zich op voor een warm welkom bij jouw organisatie.

Bel me gerust als jij deze zomer het juiste talent jouw kant op wil laten verhuizen.