Recruitment is mensenwerk

Recruitment is mensenwerk en daarom doe ik dat werk ook zo graag.

Mensen hebben ambities, plannen en verlangens en dat geldt ook voor mijn opdrachtgevers, over het algemeen bedrijven uit het MKB.

Om dit werk goed te kunnen doen is goede aandacht in de gesprekken noodzakelijk.

Toen we in maart 2020 opeens met z’n allen vanuit huis moesten werken heb ik iets ontdekt: Ik ontdekte dat ik mijn kantoor niet meer nodig had om m’n werk goed en succesvol voort te kunnen zetten.

Solliciteren via video

In de eerste golf van het Coronavirus ging ik voor het eerst echt actief gebruik maken van de mogelijkheid van Videocalls. Ik ging netwerken met andere ondernemers vanaf m’n werkkamer thuis, maar ook de eerste sollicitatiegesprekken voeren met interessante kandidaten voor m’n vacatures. Veel van deze videocalls leidden tot succesvolle invulling van vacatures.

Persoonlijk

In de videocalls met sollicitanten ontdekte ik dat je hele goede en persoonlijke ontmoetingen kunt hebben zonder elkaar fysiek te ontmoeten. Ja, ik was daar echt verbaasd over. Ook ik zei altijd dat “face-to-face” spreken echt een must was. Dat in levende lijve ontmoeten gebeurde soms wel in een sollicitatie-wandeling maar meestal deed ik het eerste sollicitatiegesprek in een videocall. Ik heb ontdekt dat videocalls zich prima lenen voor een goede, persoonlijke eerste kennismaking.

Social Distance sollicitatie bij opdrachtgever

De kandidaten waar mijn opdrachtgevers en ik enthousiast over waren sprak ik in het Coronajaar 2020 altijd “face-to-face” op locatie van de opdrachtgever warbij we rekening hielden met de dan geldende richtlijnen van de overheid(RIVM).

Kantoor als opsmuk

Gaandeweg, ook na evaluaties met kandidaten en opdrachtgevers, kwam ik erachter dat mijn mooie kantoor in Zwolle eigenlijk verworden was tot opsmuk. Het zag er leuk uit op Google en op m’n website maar ik had het niet meer nodig. Eerder dan aanvankelijk gedacht leverde ik eind oktober 2020 de sleutel in bij de verhuurder. Een nieuwe huurder had interesse in mijn kantoor.

Remote recruitment en persoonlijk recruitment

Als eenmansbedrijf sta ik bekend om het goede persoonlijke contact met zowel opdrachtgever als kandidaat. Daar verandert niets aan gelukkig.

  • Uitgebreide vacature intake bij opdrachtgever op locatie
  • regelmatig contact met opdrachtgever (online, offline)
  • Warme belangstelling voor de kandidaat in eerste kennismaking via videocall
  • Live gesprekken door heel Nederland mogelijk
  • Adequate communicatie rondom sollicitaties (doorgaans binnen 1 werkdag)