Vast tarief recruitment

Zullen we even bellen?

Direct antwoord op je vragen en, als je dat wilt, plannen we een kennismaking in.

  • Kennismaken zonder verplichting
  • Fatsoenlijke tarieven
  • Faire garantieregeling

Vast tarief recruitment

Waar je ook bent, of dat in een supermarkt of in een autoshowroom is: Prijs is een belangrijk deel van de informatie die je nodig hebt voor een helder besluit. Een vast tarief recruitment geeft, zo ervaren onze opdrachtgevers, vooraf duidelijkheid.

Gewoon aan het begin van de samenwerking weten wat je kwijt bent wanneer de nieuwe medewerker start. Met een vast tarief recruitment weet je dat tot “op de cent nauwkeurig” want het is niet afhankelijk van het salaris dat je afspreekt met je nieuwe medewerker.

Percentage jaarsalaris of vast tarief recruitment

Als je weleens hebt gewerkt met recruitment bureaus dan weet je dat de meesten een percentage van het totale bruto jaarsalaris in rekening brengen voor hun diensten. Dit percentage varieert van -schrikt niet- 20 tot 25%. Er wordt door veel recruiters dus grof verdiend. Dit heeft er mede voor gezorgd dat het vak recruitment er bij velen niet al te best op staat. Het snel geld verdienen lokt bij velen twijfelachtig gedrag uit. Dit varieert van het onder valse voorwendselen benaderen van mensen tot het in elkaar zetten van cv’s vol leugens.

Gelukkig zijn er ook veel integere recruitment bureaus 🙂

Ons tarief recruitment

Bij Draiv Recruitment verdienen we met onze diensten graag geld. De kachel thuis en op kantoor moet branden en ook mensen die het minder hebben ondersteunen we graag. Voor ons is een vast tarief recruitment dus ook prettig.

Bij het totstandkomen van ons tarief hebben we goed gekeken naar wat rechtvaardig is richting alle partijen. Dit tarief hanteren we al, ongewijzigd, vanaf 2017.

Recruitment kost vanaf de start van een samenwerking tijd en geld. Zo investeren we bij Draiv Recruitment fors in software en up-to-date opleiding. Om die reden rekenen we al bij start van onze samenwerking een bedrag met je af: De zogeheten “Start fee”.

Zodra je overeenstemming hebt bereikt met de door ons geworven medewerker brengen we het tweede en laatste deel van ons tarief recruitment in rekening. Deze fee, welke we alleen bij succesvolle invulling in rekening brengen, noemen we – je raadt het al – de “Succes fee”.

We draaien er niet omheen

Ons tarief recruitment is dus altijd hetzelfde, ongeacht het salaris van je nieuwe medewerker, maar is ook vast omdat we nooit korting geven. Korting past gewoonweg niet bij rechtvaardige tarieven.

We wijken hier slechts van af bij echt hoge volumes.

Over de hoogte van Start fee en Succes fee zijn we gewoon helder. Je hoeft er bij ons niet op te wachten na een verkoopgesprek of naar te zoeken op de website: Check hier ons vast tarief recruitment