Werving en selectie en Corona

Onder MKB ondernemers is de impact van het Coronavirus heel verschillend geweest, merk ik.

Als recruiter heb ik gemerkt dat de lopende opdrachten gewoon doorliepen: Werving en selectie en Corona “liepen samen op”/ Verschillende kandidaten hebben arbeidscontracten getekend. Fijn is dat!

In de uitvoerende kant veranderde er wel het e.e.a.: Ook voor mij werd thuiswerken de regel en verliepen de eerste sollicitatiegesprekken wandelend ov via een Videocall.

De schrik zat er goed in

Bij veel MKB-ers in mijn netwerk merkte ik dat de schrik er even goed in zat, toen het virus ons land afgelopen maart zo ongeveer lam legde. Afgezien van de vele menselijke drama’s waren er voor veel ondernemers grote zorgen en draaide de accountants overuren in de contacten met hun klanten en het regelen van noodzakelijke NOW regelingen.

Ik zie ook een andere kant:

  • Schaarste blijft in veel beroepsgroepen groot
  • Er zijn veel jongere, minder ervaren mensen beschikbaar gekomen
  • Werknemers in loondienst blijven zitten waar ze zittten
  • Door “over all” stijgende werkloosheid wordt strak selecteren van sollicitanten nóg belangrijker
  • Bovenstaande zaken zie ik niet alleen zelf maar worden ook gesignaleerd door data experts in de markt (Intelligence Group, Jobdigger)

Voorzichtig vertrouwen

Naast bovenstaande ontwikkelingen in de arbeidsmarkt bespeur ik gelukkig ook steeds meer opluchting en voorzichtig vertrouwen in het Midden- en kleinbedrijf.

Dat overziende ben ik eens goed gaan kijken hoe ik, juist in deze tijd, nóg beter van betekenis kan zijn voor het Midden- en Kleinbedrijf. Wetend dat er weer groei aan komt en dat zaken als arbeidsmarktcommunicatie en goede werving en selectie beter en betaalbaarder kan.

Vernieuwd Recruitment Abonnement

Een groep van 10 ondernemende “masterminds” keek kritisch met me mee toen ik het bestaande recruitment abonnement eens opnieuw wilde positioneren. Het resultaat staat inmiddels op de website.

Bel of mail me gerust met je vragen of gebruik even onderstaand formulier.