Recruitment voor het MKB

Draiv Recruitment is een werving en selectie bureau, gespecialiseerd in het vinden, werven en selecteren van personeel voor het Midden- en Kleinbedrijf.

Vanuit de regio Zwolle hebben we landelijk impact doordat we steeds weer de juiste mensen, opgeleid op hbo- of wo niveau weten te vinden voor onze opdrachtgevers.

We onderscheiden ons in de markt door de inzet van hoogwaardige recruitment techniek, een persoonlijke aanpak en fatsoenlijke tarieven.

Gedreven door ambitie

Gedrevenheid staat misschien wel in de top 10 van “jeukwoorden”, zeker in de wereld van vacatures en sollicitaties.

Het jeuken verandert in iets prikkelends als gedrevenheid ergens over gaat. Bij Draiv Recruitment gaat onze gedrevenheid over jouw ambities, of je nu MKB ondernemer, HR adviseur of werkzoekende bent.

Draiv Recruitment is een voortzetting van wat we vanuit Sollicipuur deden voor diverse bedrijven, organisaties door heel het land: Werving en selectie van HBO / WO opgeleide professionals. In juni 2019 is Sollicipuur verder gegaan in outplacement en is Draiv Recruitment als frisse, eigenwijze zus “geboren” om schaars talent voor jouw organisatie te zoeken, te vinden en aan je voor te stellen.

Het wemelt van de recruitment bureaus maar Draiv Recruitment is in een aantal zaken opvallend:

Altijd Up2date in het vakgebied

De wereld van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie is altijd in beweging. Vanuit Draiv Recruitment weigeren we daarin passief te zijn of vast te houden aan oude waarheden en methodes. Regelmatig zijn we een dagje minder goed bereikbaar en volgen we een zinvolle training of bezoeken een vakgerelateerd congres.

We vinden ons vak gewoonweg leuk en jij verdient de beste dienstverlening in recruitment. Toch?

Een greep uit onze trainingen van afgelopen jaren:

  • Tweedaagse training Search & Sourcing | Hoe bespeel je het internet om schijnbaar onvindbaar talent te zoeken, te vinden en te benaderen voor je opdrachtgever? Training werd verzorgd vanuit de Academie voor arbeidsmarktcommunicatie en verzorgd door twee toonaangevende trainers op dat gebied (2018)
  • 1-daagse training Sourcing (2018)
  • Werf& Congres voor professionals arbeidsbemiddeling (2018, 2019)
  • Training Vacatureteksten schrijven | Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie (2019)
  • Webinar “Masterclass LinkedIn Recruiter” (2021)
  • Webinar “Verhoog je responsrate” Effectiever mailen met schaarst talent (2021)

Om kandidaten goed te kunnen vinden investeren we voortdurend in software en systemen. Een voorbeeld is de jaarlijkse licentie op het meest uitgebreide recruiterpakket van LinkedIn.

Specialist in searching & Sourcing

Sinds 2001 ben ik actief in de arbeidsbemiddeling en dat zou zomaar reden kunnen zijn te doen alsof ik “alles wel weet”. Je zou ervan schrikken als je ontdekt hoeveel mensen zich zo werkelijk gedragen. In 2017 schrok ik wakker als het gaat om de stevige veranderingen in de arbeidsmarkt. Een enorme schaarste aan geschikt personeel.

Ik heb me met trainingen en zelfstudie gespecialiseerd in het vinden van schijnbaar onvindbaar talent (hbo / wo). Zelfs collega-recruiters schakelen me geregeld in.

Inzet van Werken-bij-video

We leven in een beeld- en belevingscultuur. Om die reden verzorgen we graag een korte en wervende werken-bij-video. Geen gelikt verhaal maar echte ervaringen van medewerkers die ongekuntseld hun verhaal vertellen over het werken bij jouw organisatie.

We werken voor deze video samen met een vakbekwaam en goed-opgeleide video-editor zodat het er goed verzorgd uitziet.

Wat dat kost? Niets extra’s.

Sollicitatiegesprekken ‘s avonds

Er is een enorme schaarste aan personeel en er wordt flink aan mensen getrokken. Veel mensen willen heus op gesprek komen maar gaan daar niet steeds vrij voor nemen of met een smoesje eerder weg van het werk. Als de kandidaat dat prettig vindt kunnen de eerste gesprekken gewoon ‘s avonds plaatsvinden. Dit gebeurt zeer regelmatig.

Persoonlijke aanpak

Voor alle betrokkenen en in alle communicatie heb je contact met mij, Ronald Kloens. Mijn aanpak kenmerkt zich door een heldere communicatie, eerlijkheid en grote interesse in mens en organisatie.

Fatsoenlijke tarieven

In m’n dienstverlening wil ik recht doen aan anderen, mezelf en m’n gezin en een beetje bescheiden blijven. Om die reden ga ik niet mee in de prijsopdrijving die de wereld van recruitment helaas zo kenmerkt. Tarieven recruitment staan ook gewoon op de website. Handig toch?

Ronald, het gezicht achter Draiv Recruitment

Al vanaf begin deze eeuw actief in de arbeidsbemiddeling met tussendoor een enkel uitstapje naar andere branche.

Vernieuwend, mensgericht en soms een tikkeltje ongeduldig.

Woonachtig in Kampen met vrouw twee thuiswonende zonen.Vader van drie zonen.

Mooi-weer-wielrenner, wijnliefhebber, buitenmens en erg gelukkig in het ondernemersbestaan (sinds 2013) met al z’n ups and downs. De diversiteit aan mensen en bedrijven waarvoor ik werk is echt iets wat me energie geeft.

Levensmotto vind je in het boek Micha, vers 8 van hoofdstuk 6 (bijbel).

Ronald Kloens

Jan Erik Huls | DGA Huls Adviseurs

Erg blij dat ik Ronald inschakelde

“Erg blij dat ik Ronald inschakelde voor recruitment……
Er is een enorme schaarste in de bouwwereld maar het is ‘m gelukt de juiste man bij ons binnen te loodsen. Ronald: Bedankt!””

Bastiaan Spaapen | Manager ICT bij RCN Vakantieparken

Eerlijkheid en betrokkenheid waren prettig

“… Zijn manier van werken en communicatie heb ik als zeer prettig ervaren. Met name zijn eerlijkheid en betrokkenheid heeft ervoor gezorgd dat de samenwerking goed was! Het resultaat is dat ik de vacature in een korte tijd heb kunnen invullen…..”

Dick Goedhart | Onderwijs Inkoop Groep

Ronald maakt ‘recruitment’ waar

“….In die tijd hebben we Ronald leren kennen als iemand die de mores van het bedrijf probeert te doorgronden en daarbij de juiste mensen voor je zoekt. Het blijft niet bij zoeken, hij vindt ze ook. Ronald kent een enorme drive, is nauwgezet en maakt ‘recruitment’ waar!”

Bel me even

We bellen even tijdens kantooruren. Dit verplicht je tot niets en bezorgt je ook geen lawine aan acquisitie.