Ferdinand Vroon | Projectleider "anders werven" Ziekenhuis St Jansdal

Zou hem zo weer inzetten

Met Ronald Kloens haal je een ervaren recruiter in huis. Dat was precies wat ik nodig had in het project “Anders werven” bij Ziekenhuis St Jansdal. Er viel een recruiter langdurig uit en Ronald kwam net beschikbaar. Uitstekend in de combinatie van recruitment, arbeidsmarktcommunicatie en zorgbranche. Fijn dat ie, naast een stevige operationele caseload, af en toe mee kon sparren over de verbetertrajecten in het project. O ja en nog eens een flinke dosis gortdroge humor meeneemt ook. Kortom: zou hem zo weer inzetten!

Bertine Roorda | Projectmedewerker "anders werven" Ziekenhuis St Jansdal

Goed op de hoogte

Ik heb heel fijn met Ronald samengewerkt als corporate recruiter op de afdeling recruitment en binnen het project 'anders werven' bij Ziekenhuis St Jansdal Harderwijk. Ronald is goed op de hoogte van ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, vertelt hier met veel passie en enthousiasme over en neemt dit heel concreet mee in adviezen naar vacaturehouders en in de uitvoering van zijn werk. Bijvoorbeeld in het schrijven van vacatureteksten die uitermate goed bij de doelgroep aansluiten. Ronald maakt makkelijk contact en legt verbinding met een dosis humor en grote betrokkenheid. Dit doet hij in de samenwerking met collega's en ook in de voorselectie van kandidaten. Ronald maakt veel gebruik van AI tools om het werk leuker en makkelijk te maken.

Lloyd Schellevis | Corporate recruiter a.i. Leger des Heils regio Amsterdam

Kennis en expertise is groot

Gedurende de tijd dat ik met Ronald heb samengewerkt, heeft hij bewezen een waardevolle aanwinst te zijn voor ons team en heeft hij consistent uitgeblonken op verschillende vlakken. Een van de opvallende eigenschappen van Ronald is zijn buitengewone gevoel voor humor. Hij heeft de gave om zelfs de meest stressvolle situaties lichter te maken met zijn humor en positieve instelling. Dit heeft een positieve invloed gehad op het team, waardoor de werkomgeving aangenamer en productiever werd. Ronald beschikt over grote kennis en expertise op het vlak van recruitment. Zijn begrip van zijn taken en verantwoordelijkheden heeft geleid tot consistente en goede prestaties. Hij is altijd bereid om zijn kennis over recruitment en arbeidsmarktcommunicatie te delen met collega's en staat open voor nieuwe ideeën en benaderingen. Zijn leergierigheid en bereidheid om zichzelf voortdurend te blijven ontwikkelen, maken hem tot een waardevolle Corporate recruiter. Al met al kan ik Ronald Kloens ten zeerste aanbevelen. Hij is een professional met een combinatie van humor, kennis, collegialiteit en flexibiliteit. Hij zal ongetwijfeld een waardevolle aanwinst zijn voor elke organisatie waar hij deel van uitmaakt.

Ruud de Groot | Recruitment strateeg Leger des Heils Nederland

Blijft positief verrassen

Ronald is een 'baas' en vakbroeder op het gebied van Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie en blijft mij elke keer weer positief verrassen. Hij is zzp'er maar het voelt alsof hij in dienst is en daarmee is hij echt een ambassadeur voor je organisatie! Zijn kennis is up-to-date, hij is leergierig en blijft investeren in zijn specialisme. Ronald durft te zeggen waar het op staat en de vragen te stellen die nodig zijn, hij komt met creatieve ideeën, is informeel, open, benaderbaar en heeft humor. Ronald staat in verbinding met zijn opdrachtgever, vacaturehouder en kandidaten. Je kunt hem inzetten om de basis van recruitment neer te zetten maar ook om tijdelijk in te springen in de uitvoer van werving. Oftewel: een warme aanbeveling!

Kenneth Ottenhoff | Corporate recruiter Leger des Heils regio Zuid Oost

Vakman met humor

Via de landelijke recruitment vakgroep van het Leger des Heils leerde ik Ronald in het voorjaar van 2022 kennen. Omdat wij binnen onze regio behoefte hadden aan een ervaren corporatie recruiter die bijdroeg aan het vervullen van lang openstaande vacatures, het algemene recruitmentproces en die als sparringpartner voor mij als junior recruiter fungeerde (en dat nog steeds is), heb ik Ronald benaderd en is onze collega-reis begonnen. De samenwerking met Ronald heb ik als erg fijn en leerzaam ervaren. Ronald brengt een hoop vakinhoudelijke kennis met zich mee en weet dit goed over te brengen. Het belang van een sterk werkgeversmerk, goede arbeidsmarktcommunicatie, het hanteren van korte lijnen met kandidaten en stakeholders en een snelle procedureafhandeling wist hij positief te benadrukken en samen hebben we op deze gebieden dan ook voor mooie ontwikkelingen gezorgd. Humor staat in de samenwerking met Ronald centraal, daar kom je simpelweg níet onderuit. Ik kan het weten als “ervaringsdeskundige”. Ronald, ik heb genoten van onze professionele samenwerking. Bedankt!

Jaap Slob | HR Manager Leger des Heils regio Zuid Oost

Creativiteit is opvallend

Ronald heeft een duidelijke visie op de ontwikkeling van de arbeidsmarkt en op welke wijze deze benadert kan worden. Voor elke functie niveau heeft hij een duidelijke en pragmatische aanpak en richt hij het recruitment proces ook binnen de organisatie zo in dat kandidaten snel een reactie krijgen en gesprekken voeren. Naar zijn mening begint de reis naar de toekomstige werkgever al bij de eerste reactie van de werkgever. De creativiteit die Ronald heeft om in de moeilijke arbeidsmarkt toch de aandacht te vestigen op de vacature is opvallend. Niet alleen toegankelijke vacature teksten schrijven maar ook het inzetten van attenties bij het eerste gesprek met de kandidaten maakt dat er niet gewerkt wordt volgens een repeterend protocol maar elke keer maatwerk. Naast zijn professionaliteit is Ronald een collega die eerlijk en oprecht werkt en verborgen agenda’s kom je bij hem niet tegen.
Roelof van der Toorn

Roelof van der Toorn | DGA Metadecor

Juiste mensen vinden

Bij Metadecor maken we de bebouwde omgeving van deze wereld een beetje mooier met “spraakmakende gevels”. Ga met een willekeurige medewerker van m’n bedrijf praten en je ziet de oogjes schitteren van trots. Hoog opgeleide bouw- en designprofessionals met een hart voor mooie dingen maken zijn schaars. Blij dat ik Ronald heb leren kennen. Hij pakt recruitment heel actief op en vindt juist die mensen die echt bij ons passen. In de afgelopen 10 maanden kwamen er al drie nieuwe mensen via hem bij ons werken! Ronald zit er op een prettige manier bovenop waardoor we de groei van de orderportefeuille beter het hoofd kunnen bieden.
Marloes Jacobs - Bosma

Marloes Jacobs - Bosma | Teamleider Recruitment Leger des Heils Amsterdam

Heeft veel kennis

Vanaf oktober 2021 samengewerkt met Ronald in de rol van interim recruiter bij het Leger des Heils in Amsterdam. Het is prettig samenwerken met Ronald. Hij pakt de zaken goed op en heeft veel ervaring binnen het recruitmentvak. Hij heeft veel kennis van arbeidsmarktcommunicatie wat hij heeft ingezet binnen het Leger des Heils in Amsterdam.
Bastiaan Spaapen

Bastiaan Spaapen | Manager IT bij RCN Vakantieparken

Geen standaard recruiter

Ik heb Ronald ingehuurd om te helpen met het zoeken naar een projectmanager ICT. Zijn manier van werken en communicatie heb ik als zeer prettig ervaren. Met name zijn eerlijkheid en betrokkenheid heeft ervoor gezorgd dat de samenwerking goed was! Het resultaat is dat ik de vacature in een korte tijd heb kunnen invullen. Ronald is zeker geen standaard recruiter, maar een professional die samen met de klant naar de beste oplossing wil werken.  Zijn manier van werken en communicatie heb ik als zeer prettig ervaren. Met name zijn eerlijkheid en betrokkenheid heeft ervoor gezorgd dat de samenwerking goed was! Het resultaat is dat ik de vacature in een korte tijd heb kunnen invullen.
Ronald de Vreede

Ronald de Vreede | Divisional Director EMEA Entrance | Optex Technologies B.V. Ronald de Vreede

Aan de tand voelen

Na tevergeefse pogingen via vacaturebanken hebben we een beroep gedaan op Ronald Kloens. Het recruitment voor een internationale salesrol binnen Optex Technologies bleek bij hem in zeer goede handen. 3 maanden nadat we met Ronald kennis maakten tekende onze nieuwe collega zijn arbeidsovereenkomst. Wat prettig was dat Ronald uitgebreid de tijd nam om ons bedrijf en de vacature goed te doorgronden. Hij hield regelmatig contact met me, hield het tempo er goed in zonder dat hij cv’s ging “schuiven” zoals je wel eens bij andere recruitment bureaus meemaakt. De gesprekken met de sollicitanten en Ronald waren goed. Ronald zorgde er echt voor dat iedereen goed aan bod kwam en deinsde er niet voor terug de kandidaten op een positieve manier “aan de tand te voelen”. Ronald: Bedankt!
Auke Brattinga

Auke Brattinga | Eigenaar | Books unlimited

Degelijk en betrouwbaar

Ronald zocht en vond onze nieuwe accountmanager in korte tijd. Ronald werkt het gehele proces degelijk en betrouwbaar af, communiceert voortdurend over de voortgang en staat ook in voor een goede nazorg. Recruiter, headhunter, DRAIV is ‘the best of both worlds.
Linda de Haan - Koldenhof

Linda de Haan - Koldenhof | starter bij opdrachtgever | Linda de Haan - Koldenhof

Enthousiast en kundig

Ronald is een gedreven en enthousiaste professional op het gebied van recruitment. Hij is enthousiast en kundig werkzoekenden te koppelen aan organisaties en instellingen en hen de kracht van deze samenwerking te laten ervaren. Ronald is professioneel heeft humor en geeft je bovenal een prettig gevoel bij het sollicitatieproces. Hij zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. Mede door Ronald begin ik binnenkort in m’n nieuwe baan.

Vacature updates in je mailbox

Ontvang een mailtje als er een nieuwe vacature geplaatst wordt.

Wel zo handig. Toch?