Wat kost werving en selectie

Ja; Wat kost werving en selectie?

Daar zijn we bij Draiv Recruitment graag helder over. Op deze pagina tref je onze concrete tarieven die we sinds eind 2018 hanteren.

Ik hoef jou als MKB ondernemer, of HR adviseur in het Midden- en kleinbedrijf niet te vertellen dat je alleen kunt oogsten als je ook gezaaid hebt. Eerst investeren om met die investering weer meer geld te verdienen. De vraag “Wat kost werving en selectie” is dan natuurlijk een hele normale vraag. Gaat de investering opwegen tegen de te verwachten opbrengst?

Je gaat je nu misschien enigszins verbazen. Je bent gewend dat aanbieders van diensten zoals werving en selectie niet zomaar noemen en zeker niet op hun website zetten. Dat hebben ze geleerd op verkooptrainingen. Ja, ik ook.

Wil je meer weten?

Tarieven werving en selectie in de markt

De werving en selectie van een nieuw HBO / WO opgeleide medewerker kost doorgaans een flinke smak met geld.

De meeste werving en selectiebureaus vragen 25% van het bruto jaarinkomen (ja, het hele inkomen) van de geworven kandidaat. Jouw kosten voor werving en selectie kunnen er dan zo uit zien:

Jaarsalaris kandidaat €47.000,00

Gangbare fee werving en selectiebureau (01/2021): 25% Bruto jaarinkomen = €11.750,00

Voordeel bij Draiv Recruitment €5.750,00

Bovenstaande tarieven zijn echt heel normaal. Soms zit een bureau op 20% Bruto jaarinkomen maar dan is het ook wel klaar. De tarieven worden verdedigd met een beroep op de huidige schaarste enzo. Ik weiger hier aan mee te doen en hanteer tarieven die recht doen aan jou als opdrachtgever, mezelf en m’n gezin.

Onze tarieven werving en selectie

Kosten werving en selectie per vacature: €6000

  • Startfee €2.500
  • Succesfee bij plaatsing kandidaat: €3.500
  • Optioneel Selectie Assessment: €750,00

Bovengenoemde prijzen zijn excl. BTW.

Werving en selectie uitbesteden

Je kunt misschien nog een duistere cv-schuiver vinden die onder deze tarieven zit maar dit is het tarief waar we als werving en selectie bureau ook daadwerkelijk meerwaarde kunnen leveren aan jouw organisatie. We gaan als enige wervingskanaal voor jou aan de slag. Hier komen we graag eens over kennismaken. De eerstvolgende stap na start van de opdracht is een uitgebreide, ik bedoel dan ook een uitgebreide vacature-intake. We willen jou, je organisatie en de vacature echt heel goed leren kennen om ook daadwerkelijk meerwaarde te bieden.

Jan Erik Huls | DGA Huls Adviseurs

Erg blij dat ik Ronald inschakelde

“Erg blij dat ik Ronald inschakelde voor recruitment……
Er is een enorme schaarste in de bouwwereld maar het is ‘m gelukt de juiste man bij ons binnen te loodsen. Ronald: Bedankt!””

Roelof van der Toorn | DGA Metadecor

Blij dat ik Ronald heb leren kennen

“Blij dat ik Ronald heb leren kennen. Hij pakt recruitment heel actief op en vindt juist die mensen die echt bij ons passen……

Ronald zit er op een prettige manier bovenop waardoor we de groei van de orderportefeuille beter het hoofd kunnen bieden.”

Ronald de Vreede | Director Optex Technologies

Recruitment in goede handen

“..Het recruitment voor een internationale salesrol binnen Optex Technologies bleek bij hem in zeer goede handen. 3 maanden nadat we met Ronald kennis maakten tekende onze nieuwe collega zijn arbeidsovereenkomst. Wat prettig was dat Ronald uitgebreid de tijd nam om ons bedrijf en de vacature goed te doorgronden….”

Enthousiaste opdrachtgevers

Recente vacatures

Even telefonisch contact