Wat kost werving en selectie

Ja; Wat kost werving en selectie?

Daar zijn we graag helder over

Ik hoef jou als MKB ondernemer, of HR adviseur in het Midden- en kleinbedrijf niet te vertellen dat je alleen kunt oogsten als je ook gezaaid hebt. Eerst investeren om met die investering weer meer geld te verdienen. De vraag “Wat kost werving en selectie” is dan natuurlijk een hele normale vraag. Gaat de investering opwegen tegen de te verwachten opbrengst?

Je gaat je nu misschien enigszins verbazen. Je bent gewend dat aanbieders van diensten zoals werving en selectie niet zomaar noemen en zeker niet op hun website zetten. Dat hebben ze geleerd op verkooptrainingen. Ja, ik ook.

Tarieven werving en selectie in de markt

De werving en selectie van een nieuw HBO / WO opgeleide medewerker kost doorgaans een flinke smak met geld.

De meeste werving en selectiebureaus vragen 25% van het bruto jaarinkomen (ja, het hele inkomen) van de geworven kandidaat. Jouw kosten voor werving en selectie kunnen er dan zo uit zien:

Jaarsalaris kandidaat: €35.000,00

Gangbare fee in de recruitmentbranche (01/2019): 25% Bruto jaarinkomen = €8.750,00

Voordeel bij Draiv Recruitment: €2.750,00

Jaarsalaris kandidaat €47.000,00

Gangbare fee in de recruitmentbranche (01/2019): 25% Bruto jaarinkomen = €11.750,00

Voordeel bij Draiv Recruitment €5.750,00

Bovenstaande tarieven zijn echt heel normaal. Soms zit een bureau op 20% Bruto jarinkomen maar dan is het ook wel klaar. De tarieven worden verdedigd met een beroep op de huidige schaarste enzo. Ik weiger hier aan mee te doen en hanteer tarieven die recht doen aan jou als opdrachtgever, mezelf en m’n gezin.

Wat kost werving en selectie bij Draiv Recruitment

Kosten recruitment MKB per vacature: €6000

  • Startfee €2.500
  • Succesfee bij plaatsing kandidaat: €3.500
  • Optioneel Assessment Center: €1.395

Bovengenoemde prijzen zijn excl. BTW.

Werving en selectie uitbesteden

Je kunt misschien nog een duistere cv-schuiver vinden die onder deze tarieven zit maar dit is het tarief waar we ook daadwerkelijk meerwaarde kunnen leveren aan jouw organisatie. We gaan als enige wervingskanal voor jou aan de slag. Hier komen we graag eens over kennismaken. De eerstvolgende stap na start van de opdracht is een uitgebreide, ik bedoel dan ook een uitgebreide vacature-intake. We willen jou, je organisatie en de vacature echt heel goed leren kennen om ook daadwerkelijk meerwaarde te bieden.

N.B.: De tarieven voor een recruitment abonnement is echt maatwerk. Je bent dan altijd goedkoper uit.

Een beller is sneller:

0388538555

Een enthousiaste

opdrachtgever:

Bij Metadecor maken we de bebouwde omgeving van deze wereld een beetje mooier met “spraakmakende gevels”. Ga met een willekeurige medewerker van m’n bedrijf praten en je ziet de oogjes schitteren van trots. Hoog opgeleide bouw- en designprofessionals met een hart voor mooie dingen maken zijn schaars. Blij dat ik Ronald heb leren kennen. Hij pakt recruitment heel actief op en vindt juist die mensen die echt bij ons passen. In de afgelopen 10 maanden kwamen er al drie nieuwe mensen via hem bij ons werken!

Ronald zit er op een prettige manier bovenop waardoor we de groei van de orderportefeuille beter het hoofd kunnen bieden.

Roelof van der ToornDGA bij Metadecor