Veelgestelde vragen

Je treft hier de antwoorden op een aantal vragen die je misschien hebt of zou kunnen hebben over recruitment via Draiv Recruitment.

Deze pagina wordt in de komende tijd steeds bijgevuld

Heb je onbeantwoorde vragen?

Laat het me weten.

Waarom vinden jullie de inzet van een werken-bij-video zo belangrijk?

Kan ik voor een eerste kennismaking / sollicitatiegesprek ook ’s avonds bij jullie terecht?

Hoe lang zijn jullie al actief met Draiv Recruitment?

Ik ben in 2013 begonnen met ondernemen en ben toen outplacement gaan aanbieden onder de merknaam Sollicipuur. Begin 2017 heb ik daar mijn oude vak recruitment aan toegevoegd. Halverwege 2019 is de merknaam Draiv Recruitment gelanceerd.

De merknaam Sollicipuur is niet meer actief.

Wat doen jullie aan scholing en innovatie?

Wat zijn de tarieven voor recruitment?

Geven jullie ook garantie?

We storten nooit betaalde bedragen aan je terug maar voorzien wel in een heldere garantie.

Als door ons aangebrachte kandidaat:

  • binnen een half jaar, om wat voor reden dan ook, bij je vertrekt en niet meer (in loondienst of zzp-er)aan je verbonden blijft pakken we het recruitment kosteloos voor je op.
  • binnen een jaar, om wat voor reden dan ook, bij je vertrekt en niet meer (in loondienst of zzp-er)aan je verbonden blijft pakken we het recruitment graag weer voor je op met 50% korting op start fee en succes fee.

Voor deze garantie is het wel een voorwaarde dat je voorafgaand aan de indiensttreding/samenwerking met deze kandidaat ons optionele assessment hebt laten afnemen bij deze kandidaat.

Kunnen we ook onderweg afspreken voor een sollicitatie / kennismaking?

Wat is het voordeel van een recruitment abonnement?

Gaan jullie ook adverteren op jobboards met de vacature?

Ja, dat kan zeker.

We zijn hier wel kritisch in. Kijken goed of het wel zin heeft. In de huidige onrustige arbeidsmarkt krijg je op veel personeelsadvertenties hooguit de beste sollicitant en niet de beste kandidaten. Die krijgen we doorgaans te spreken door hen zelf te benaderen.

Kan ik voor de kandidaat die ik op het oog heb ook een uitgebreid assessment laten afnemen?

Jazeker. Dit kan op verzoek worden verzorgd. Ons selectie assessment wordt verzorgd door Nico van Rossum, die er ook een gastblog over schreef.

Benaderen jullie kandidaten ook op hun werk?

Wat doen jullie aan MVO?

Vanuit Draiv proberen we zorgzaam, als een goed rentmeester, met de schepping om te gaan. We beperken het autogebruik, printen nauwelijks en zitten in een modern, duurzaam gebouwd kantoor.

Van elke factuurbetaling dat binnenkomt gaat er direct een bedrag naar onze giftenrekening. Dit komt neer op 10% van onze winst. Hiermee zorgen we eerst voor de ander en daarna pas voor onszelf.

Giften gaan naar ANBI doelen. Dit varieert van armoedebestrijding tot zorg rondom ernstig zieke kinderen en hun gezin.

MVO verwordt vaak tot borstklopperij. We doen hier liever niet aan mee en zullen, buiten deze paar regels tekst, er gewoonweg over zwijgen. Goed-doen doen we graag in stilte en uit dankbaarheid.

Bel me even

We bellen even tijdens kantooruren. Dit verplicht je tot niets en bezorgt je ook geen lawine aan acquisitie.